contact@ars-historica.ro

MAE de la București, despre alegerile parlamentare din 24 februarie: „Considerăm că doar opțiunea europeană este în măsură să aducă răspunsuri durabile așteptărilor legitime de prosperitate ale cetățenilor R. Moldova”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București arată, într-un comunicat de presă, că a luat notă de raportul preliminar prezentat de Misiunea internațională de observare a alegerilor parlamentare derulate în Republica Moldova la 24 februarie 2019.

Potrivit acestei evaluări preliminare, alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au derulat, în general, cu respectarea prevederilor legale și standardelor democratice în domeniu, fiind semnalate unele deficiențe înregistrate atât în contextul campaniei electorale, cât și în ziua scrutinului electoral.

„MAE subliniază că este foarte important ca în perioada următoare etapele subsecvente procesului electoral să se desfășoare responsabil, cu respectarea standardelor și principiilor democratice necesare asigurării stabilității și menținerii perspectivei europene a Republicii Moldova. Pe această cale, considerăm că doar opțiunea europeană este în măsură să aducă răspunsuri durabile așteptărilor legitime de prosperitate ale cetățenilor Republicii Moldova”, cităm din comunicatul de presă al diplomației de la București.

Sursa: https://timpul.md/articol/reacia-mae-de-la-bucureti-dupa-alegerile-din-republica-moldova-140206.html

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *