contact@ars-historica.ro

Mai multe tratate internaţionale semnate de Republica Moldova au intrat în vigoare

Mai multe tratate internaționale, semnate de Republica Moldova și care au intrat în vigoare, vor fi publicate vineri, 9 august, în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului ce va publicat în Monitor, la 20 iunie 2019 a intrat în vigoare Protocolul de modificare a Acordului privind interacţiunea în domeniul preîntâmpinării şi lichidării consecinţelor situaţiilor excepţionale cu caracter natural şi tehnogen din 22 ianuarie 1993, întocmit la Duşanbe la 30 octombrie 2019.

La 8 iulie 2019 a intrat în vigoare Acordul, semnat la Chişinău la 17 octombrie 2018, privind amendarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia cu privire la transportul rutier internaţional semnat la 3 iunie 1994.

La data de 9 iulie 2019 a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Belarus privind colaborarea în domeniul educaţiei, iar la 4 iulie a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul turismului, semnat la Bucureşti la 22 noiembrie 2018. La 23 iulie 2019 a intrat în vigoare Protocolul între Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei la Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicaţia internaţională auto, semnat la Chişinău la 5 octombrie 2018, iar la 16 iunie 2019 a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi guvernul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu privire la transportul rutier internaţional, semnat la Londra la 15 octombrie 2019.

La 1 august 2019 a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Georgiei privind schimbul şi protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Chişinău la 5 octombrie 2018.

În acelaşi număr al Monitorului Oficial vor fi publicate şi textele tratatelor intrate în vigoare.

Sursa: https://radiochisinau.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *