contact@ars-historica.ro

Maia Sandu a făcut anunțul: cu ce inițiativă va veni în noul Parlament

Lidera PAS Maia Sandu a declarat că una dintre prioritățile partidului, după validarea mandatelor și ajungerea în Parlament, va fi declararea situației excepționale în sistemul organelor de drept prin care se recunoaște captivitatea judecătorilor și procurorilor, a tuturor organelor de drept și necesitatea eliberării tuturor acestor instituții prin măsuri extraordinare.

Noi vom veni cu legi care să elibereze instituțiile statului din captivitate, legi care sunt pentru cetățeni. Și dacă mai sunt și alți oameni cu puțină responsabilitate în acel Parlament, aceste legi vor fi votate, dacă nu asta e”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la postul TV8 (video, min. 35).

Ea a mai declarat că ar fi de acord ca lupta anti-corupție din R. Moldova să poată fi condusă de o persoană integră, așa cum este fosta șefa a DNA România, Laura Codruța Kovesi, sau cineva recomandat de aceasta.

Patru partide vor intra în Parlament, conform alegerilor parlamentare pe circumscripția națională: PSRM, cu 31,15%, urmat de blocul ACUM care a acumulat 26,84%; PDM cu 23,62% și Partidul Șor cu 8,32%. În prezent, niciunul dintre cele patru formațiune nu poate forma de unul singur majoritate, fiind nevoie de o alianță sau de susținerea politică a celorlalte partide.

Sursa: http://www.evzmd.md/politica/268-politic/84666-video-maia-sandu-a-facut-anun%C8%9Bul-cu-ce-ini%C8%9Biativa-va-veni-in-noul-parlament.html

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *