contact@ars-historica.ro

Maia Sandu, despre intenția Ucrainei de a construi hidrocentrale pe Nistru: Evaluarea de mediu trebuie sa fie făcută de Uniunea Europeană

Maia Sandu, președintele R. Moldova, a anunțat că a propus la Kiev ca Uniunea Europeană să facă o evaluare legată de intenția Ucrainei de a construi hidrocentrale pe Nistru și impactul acestora asupra mediului și a calității apei.

„Am exprimat îngrijorarea în raport cu situația râului Nistru, inclusiv legată de complexul hidroenergetic nistrean. (…) Am reiterat propunerea ca să solicităm Uniunii Europene să facă evaluarea impactului de mediu, lucru pe care îl voi face în cadrul vizitei recente pe care o voi efectua la Bruxelles”, a declarat Maia Sandu într-o conferință de presă.

Totodată, șeful statului a mai adăugat că în cadrul vizitei a cerut și ca să fie monitorizată situația proprietăților R. Moldova din Ucraina.

De asemenea Maia Sandu a vorbit și despre alte subiecte abordate în cadrul vizitei sale la Kiev. Printre acestea se numără acțiunile comune în vederea integrării europene, securitatea regională, combaterea contrabandei la hotar, dar și accelerarea acordului ce ar permite cetățenilor ambelor state să traverseze frontiera doar în baza buletinului de identitate și dezvoltarea infrastructurii rutiere pe traseulChișinău-Soroca-Yampil-Kiev, care să asigure cea mai rapidă rută între capitalele celor două state.

Sursa: https://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *