contact@ars-historica.ro

Maia Sandu, mesaj de mulțumire pentru România și Klaus Iohannis

Maia Sandu, premierul desemnat de noua coaliție guvernamentală din Republica Moldova, a transmis un mesaj de mulțumire pentru „sprijinul constant” dat Moldovei, precum și președintelui Klaus Iohannis pentru apelul făcute de acesta către liderii UE pentru rezolvarea urgentă a blocajului politic de la Chișinău.

„Vreau să mulțumesc României și domnului Președinte Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În mod special, salutăm apelul Președintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene cu privire la soluționarea, în regim de urgență, a situației politice actuale din țara noastră.

Guvernul proeuropean învestit la Chișinău de către o majoritate parlamentară legal constituită, în virtutea aspirațiilor noastre europene și a loialității față de statul de drept și interesele cetățenilor, își afirmă adeziunea fermă față de valorile democratice și obiectivul de a asigura pacea și stabilitatea în Republica Moldova și în regiune. Un dialog politic pentru rezolvarea crizei politice poate avea loc doar în Parlament, după ce vor fi deblocate instituțiile guvernului și vor fi înlăturați oamenii agresivi care împiedică accesul și funcționarea administrației învestite de Parlament în mod democratic.

Oamenii din Republica Moldova vor sa trăiască liber într-un stat prosper, guvernat în baza valorilor și principiilor europene, să se simtă în siguranță în propria țară, eliberați de dictatură, corupție și frică. Am deplina încredere și convingere că domnul Președinte Iohannis sprijină aceleași deziderate și va susține în continuare aspirațiile cetățenilor Republicii Moldova.”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Sursa: www.digifm.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *