contact@ars-historica.ro

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, îl invită pe Ludovic Orban la Chișinău: ”Are puterea să susțină țara noastră pe calea integrării europene”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a felicitat luni, într-o postare pe Facebook, pe Ludovic Orban cu ocazia votului de învestire în funcție a guvernului condus de președintele PNL, precizând că noul șef al executivului al București este ”un prieten adevărat al Republicii Moldova”.

”Domnul Orban a fost mereu un susținător al proceselor democratice din Republica Moldova și a venit în ajutorul cetățenilor în cele mai dificile momente. Domnul Orban este un prieten adevărat al Republicii Moldova și sunt convinsă că împreună vom intensifica relația dintre România și Republica Moldova, implementând proiecte importante pentru cetățeni și dezvoltând inițiative noi”, a scris Maia Sandu, al cărei partid politic, la fel ca PNL, face parte din familia Partidului Popular European.

”Cunosc cât de mare este responsabilitatea unui prim-ministru, mai ales în perioade instabile și care necesită decizii curajoase. Sunt convinsă că domnul Orban are puterea și înțelepciunea necesare să conducă România și să susțină țara noastră pe calea integrării europene. Îl invit pe domnul Orban la Chișinău și sper că va veni cât mai curând!”, a conchis Maia Sandu.

 Guvernul prim-ministrului Ludovic Orban a primit luni votul de încredere al Parlamentului României, urmând să fie instalat în funcție la aproape o lună de la demiterea prin moțiune de cenzură a cabinetului Dăncilă și în săptămâna la finalul căreia cetățenii români sunt chemați la urne pentru alegerile prezidențiale.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat cu 240 de voturi pentru, fiind necesare minim 233, învestirea cabinetului Orban.

”Vă mulțumesc! Și aveți încredere în noi”, a spus Ludovic Orban, de la tribuna Parlamentului.

Auto-asumat drept un guvern ”cu perioadă limitată de maxim un an”, cabinetul Orban va avea de formulat măsuri privind rectificarea bugetară pentru anul în curs, realizarea bugetului pentru anul 2020 și încadrarea sub ținta de deficit de 3% din PIB, precum și nominalizarea unui comisar european din partea României, pe fondul respingerii candidaților propuși de PSD și a întârzierii votului de validare și de instalare în funcție a Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *