contact@ars-historica.ro

Maia Sandu s-a întâlnit cu vicepreședintele S.U.A, Mike Pence

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, cu care a discutat despre reformele de la Chișinău, potrivit unui comunicat al Administrației SUA.

Mike Pence a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru noul guvern al Republicii Moldova și a comunicat că Washingtonul va rămâne în continuare angajat în eforturile de reformare a statului Republicii Moldova. Aceste eforturi presupun numirea la timp a unui procuror general independent, reformarea legislației care să poată asigura independența instituțiilor guvernamentale, măsuri anticorupție eficiente și procese electorale libere și corecte, la scrutinul din 20 octombrie 2019.

Într-o postare pe Twitter, oficialul american a declarat că se simte onorat să-i întâlnească pe Maia Sandu și Andrei Năstase. Mike Pence confirmă faptul că „SUA este alături de poporul moldovean în eforturile de a construi un viitor prosper și sigur.”

Vicepreședintele Mike Pence a transmis sprijinul total al SUA pentru guvernul de la Chișinău și și-a exprimat speranța că va continua reformele în justiție, precum și că va numi la timp un procuror general independent, potrivit comunicatului citat. Oficialul american a mai cerut ”puternice măsuri anticorupție” și un proces electoral corect la alegerile locale din octombrie.

”Republica Moldova are nevoie în continuare de susținerea SUA, pentru a reuși pe calea democrației și a asigura prosperitate cetățenilor săi”, a spus și Maia Sandu, potrivit unei postări pe Facebook.

Sursa: https://newsweek.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *