contact@ars-historica.ro

Martirii neamului românesc au fost comemorați la cimitirul din Cernăuți

În data de 6 iunie 2019, de Înălțarea Domnului, Societatea ,,Golgota” a românilor din Ucraina, condusă de Octavian Bivolaru, a comemorat martirii neamului românesc din nordul Bucovinei, ținutul Herței și nordul Basarabiei, care au fost deportați în 1941 și nu s-au mai întors la vatra părintească, informează Agenția BucPress, preluat de Romanian Global News.

Potrivit vice-președintelui Societății „Golgota”, Vasile Rauț, în cimitirul vechi din Cernăuți, vizavi de capela mitropolitană, se află un monument în memoria jertfelor acelor crime din iunie 1941. O slujbă creștinească, oficiată de părintele Cristofor, un minut de reculegere și cuvinte de pomenire au fost rostite de participanții la această manifestare de suflet.

A fost organizat, de asemenea, un mic miting-recviem la complexul memorial al ostașilor români, căzuți pe câmpul de luptă de pe teritoriul actualei regiuni Cernăuți pentru integritatea României în anii 1941-1944. A urmat depunerea de flori și coroane la monumentele martirilor neamului românesc. Manifestarea a fost onorată cu prezența Consulatului General al României la cernăuți prin depunerea unei coroane în culorile naționale – roșu, galben și albastru – la monumentul jertfelor regimului totalitar sovietic.

Sursa: http://www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *