contact@ars-historica.ro

Microgranturi pentru tinerii antreprenori din Edineţ

În data de 15 august 2019 la Business Hub-ul din Parcul Industrial Edineţ a avut loc ultima din cele 10 zile de instruire cu tematica  “Gestiunea Lean – Modelare Lean Canvas” cu participarea a 16 tineri antreprenori, lideri activi şi cu iniţiativă din Edineţ. Această instruire a fost posibilă datorită  sinergiei între proiectele “Edineţ – Pol de creştere economică în Regiunea de Nord a Republicii Moldova” şi „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Nord a Republicii Moldova”.

Sinergia e definită metaforic de Stephan Covey ca starea in care 1+1 = 10 sau în cazul nostru ea a oferit posibilitate tinerilor nu numai să obțină noi cunoștințe și abilități, dar după prezentarea planului de afaceri 5 tineri edinţeni să obțină microgranturi în cadrul proiectului “Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Nord a Republicii Moldova” pentru implementarea ideilor sale de afaceri. Acordarea microgranturilor va servi drept una din uneltele principale pentru suportul şi accelerarea întreprinderilor locale. ÎMM vor avea oportunitatea de a utiliza acest suport financiar pentru majorarea competitivităţii lor, pentru implementarea planurilor de afaceri, ideilor inovative, pentru extinderea producerii şi gamei de servicii, pentru majorarea eficienţei afacerilor. Microgranturile sunt acordate prioritar pentru procurarea echipamentelor şi maşinilor.

De menţionat, proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova” este finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de People in Need Moldova, în parteneriat cu ADR Nord și AO „Pro Cooperare Regională”, în perioada anilor 2017-2019.

Proiectul „Edineț – Pol de creștere economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” este un proiect economic finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică”(M4EG), implementat de Primăria municipiului  Edineț în parteneriat cu AO „Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” și Camera de Comerț și Industrie a RM.

Sursa: https://edinet.chamber.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *