contact@ars-historica.ro

Militarii de pe cele două maluri ale Prutului se antrenează împreună la Smârdan

Militari din subunităţile de artilerie ale armatelor celor două state românești participă, în perioada 5-10 iulie curent, la exerciţiul „Scutul de Foc — 20.1”, care se desfăşoară la Centrul Secundar de Instruire pentru luptă de la Smârdan din România, transmite Romanian Global News.
Aplicaţiile au ca scop asigurarea interoperabilității și capacității de interacțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de coordonare a operațiilor militare în cadrul multinațional, specific misiunilor de menţinere a păcii, antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între contingentele celor două armate, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Chișinău.
În cadrul antrenamentelor, cei 25 de artilerişti basarabeni, alături de peste 100 de militari de dincolo de Prut, execută trageri din diferite tipuri de armament, printre care tun obuzier de calibru 152 mm şi aruncător de calibru 120 mm, fiind antrenați şi în misiuni în teren specifice domeniului de activitate.
Ministrul Apărării de la Chișinău, Alexandru Pînzari, a menţionat că înainte de plecare, contingentul a fost monitorizat cu stricteţe de medicii militari din Brigada „Dacia”. „M-am asigurat personal de starea de sănătate a artileriştilor, detaşaţi la exerciţiul din România, în contextul situaţiei epidemiologice de astăzi. Aceştia au fost supravegheaţi zilnic şi instruiţi de specialiştii noştri din Armata Naţională cum să se protejeze de COVID-19”, a spus Alexandru Pînzari.
„Pe această cale aduc mulțumiri omologului meu de peste Prut, Nicolae Ionel CIUCĂ, pentru cooperare și oportunitatea schimbului de experienţă între contingentele celor două armate. Dragi camarazi, vă așteptăm înapoi sănătoși, mai puternici și mai pregătiți de a interveni atunci când comunitatea va avea nevoie de intervenția sau ajutorul vostru!”, a scris ministrul Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, într-un mesaj adresat adresat militarilor.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *