contact@ars-historica.ro

Ministerul Dezvoltării a semnat 60 de contracte de finanţare cu Republica Moldova, în valoare de 58,7 milioane euro

Cu o valoare de peste 58,7 milioane de euto, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a anunţat miercuri că a semnat 60 de contracte de finanţare cu Republica Moldova, în cadrul unui program bilateral privind regiunea de graniţă dintre cele două ţări.

“La finalul anului 2020, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 are în implementare 60 de contracte de finanţare (4 proiecte mari de infrastructură, 53 de proiecte SOFT, care nu includ componenta de infrastructură sau au o componentă de infrastructură mai mică de 1 milion de euro, şi 3 contracte de asistenţă tehnică), în valoare totală de 58,7 de milioane de euro. De asemenea, au fost selectate 19 proiecte HARD (care au o componentă de infrastructură mai mare de 1 milion de euro pe proiect), totalizând 17,7 milioane de euro, care se află în proces de contractare. Plăţile efectuate pentru proiectele aflate în derulare au o valoare totală de 8,7 milioane de euro”, a precizat ministerul, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Anul acesta, Autoritatea de Management a adoptat mai multe măsuri pentru a sprijini beneficiarii proiectelor în contextul actual, cele mai importante dintre acestea vizând extinderea termenelor pentru depunerea documentelor, posibilitatea depunerii doar în format electronic, monitorizare prin intermediul mijloacelor electronice.

De altfel, cooperarea în cadrul programelor finanţate de Uniunea Europeană la graniţa dintre România şi Republica Moldova va continua în perioada 2021 – 2027.

“Colaborarea dintre autorităţile române şi cele din Republica Moldova are un rol fundamental în implementarea actualului program, precum şi a celui aflat în pregătire, având la bază Parteneriatul Estic prin care Uniunea Europeană urmăreşte extinderea ariei de prosperitate şi securitate în vecinătatea sa estică, prin promovarea unui set comun de valori şi a convergenţei treptate a politicilor”, subliniază MLPDA.

Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, care se adresează zonei aflate la frontiera dintre România şi Republica Moldova, este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, alocarea financiară a Uniunii Europene fiind de 81 milioane de euro.

Sursa: https://jurnalulnational.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *