contact@ars-historica.ro

Ministrul Afacerilor Europene și Integrării Europene din Republica Moldova: ”Apreciem înalt importanța cooperării cu Parlamentul European”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Oleg Țulea, a reiterat angajamentul ferm al Guvernului de a promova în continuare procesul de integrare europeană și consolida dialogul cu instituțiile UE în cadrul discuțiilor cu europarlamentarii David McAllister și Andrius Kubiliu, se arată în comunicatul oficial al MAE din Republica Moldova.

”Apreciem înalt importanța cooperării cu Parlamentul European. Dialogul cu forul legislativ european întotdeauna a vizat întreg spectrul relațiilor RM-UE, cu un accent special pe cele mai actuale probleme. Contăm pe dinamizarea cooperării în timpul cât mai apropiat”, a menționat ministrul.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au menționat stadiul actual de implementare a reformelor sectoriale, precum și eforturile autorităților în vederea punerii în aplicare a acțiunilor prioritare. Astfel, Ministrul Țulea s-a referit la evoluțiile în ceea ce privește reforma justiției și dialogul activ cu Consiliul Europei la acest subiect, intensificarea investigării fraudei bancare, prioritizarea combaterii corupției.

O atenție specială a fost acordată situației epidemiologice și depășirii consecințelor economice ale crizei. Exprimând gratitudine pentru asistența europeană, Ministrul Oleg Țulea s-a arătat convins că discuțiile pe marginea programului de asistență macrofinanciară extraordinară din partea UE vor progresa rapid.

În discuția cu europarlamentarul Andrius Kubilius a fost abordată, în mod special, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ministrul Oleg Țulea a remarcat că Republica Moldova rămâne interesată ca Parteneriatul Estic să se afirme în continuare drept platforma care aduce țările partenere mai aproape de UE.

Totodată, a  fost subliniat că reuniunile de nivel înalt în cadrul Parteneriatului Estic vor contribui la stabilirea priorităților de cooperare.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *