contact@ars-historica.ro

Ministrul Afacerilor Externe de la București a reiterat, la Reuniunea ambasadorilor statelor membre UE, susţinerea fermă şi activă pentru parcursul R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe de la București, Ramona Mănescu, a participat, vineri, la Reuniunea ambasadorilor statelor membre UE, la invitaţia preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE, prilej cu care a prezentat principalele priorităţi ale României, reiterând susţinerea fermă şi activă pentru parcursul european al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al MAE, preluat de Romanian Global News.

Ministrul Afacerilor Externe a evidenţiat, în intervenţia sa, cooperarea în cadrul Trio-ului de Preşedinţii (România – Finlanda – Croaţia) şi a reafirmat sprijinul Bucureștiului pentru avansarea dosarelor de importanţă majoră pentru consolidarea Uniunii Europene, pe durata mandatului preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE.

Ministrul de Externe a arătat că unul dintre dosarele cruciale, din acest punct de vedere, rămâne procesul de ieşire a Marii Britanii din UE şi a salutat consensul dintre negociatorii celor două părţi pe marginea Acordului de retragere şi a Declaraţiei politice privind cadrul relaţiilor viitoare, andosat ulterior de Consiliul European.

Oficialul român a subliniat, în privinţa negocierii viitorului Cadru Financiar Multianual pentru 2021 – 2027, importanţa adoptării unui buget ambiţios pentru Uniunea Europeană, care să sprijine în mod corespunzător priorităţile stabilite pentru viitor, precizează sursa citată.

Ramona Mănescu a exprimat regretul că decizia privind deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Macedonia de Nord şi Albania nu a putut întruni, la acest moment, consensul la nivelul statelor membre, reafirmând sprijinul constant al României pentru o decizie pozitivă în acest sens.

De asemenea, ea a reiterat susţinerea fermă şi activă a României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi sprijinul ţării noastre pentru atingerea acestui deziderat prin concretizarea proiectelor de interes comun, în beneficiul cetăţenilor. În acest sens, oficialul român a reamintit relevanţa Foii de Parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova, semnate cu ocazia recentei sale vizite la Chişinău, se mai arată în comunicatul MAE..

Sursa: www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *