contact@ars-historica.ro

Ministrul Corneliu Popovici a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova, E.S. Valeria Biagiotti

Perspectivele de cooperare moldo-italiene în domeniile de competență ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au fost abordate astăzi, 11 decembrie de către ministrul Corneliu Popovici, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova, E.S. Valeria Biagiotti.

Oficialii au discutat despre necesitatea semnării Primului Program executiv de colaborare culturală între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene pentru anii 2020-2022 și a Acordului interguvernamental privind recunoașterea diplomelor, titlurilor academice, calificărilor și competențelor.

Ministrul Corneliu Popovici a apreciat suportul oferit de Ambasada Italiei în procesul de implementare a mai multor proiecte în domeniile educației și culturii, menționând că Republica Moldova va continua să valorifice experiența bogată a Italiei în domeniile gestionate de către MECC.

La rândul său, E.S. Valeria Biagiotti și-a exprimat disponibilitatea aprofundării cooperării bilaterale în domeniul educației, culturii, tineretului și sportului. În context, părțile au discutat despre importanța dezvoltării relațiilor bilaterale între cele două țări, organizarea unor stagii pentru regizorii de teatru în Italia, participarea teatrelor din Republica Moldova la festivalurile Internaționale de Teatru din Italia,încurajarea dezvoltării vizitelor de studiu pentru tineri, prin impulsionarea participării acestora la activităţi civice, culturale,  economice şi educaţionale etc.

Sursa: https://mecc.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *