contact@ars-historica.ro

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei

Consolidarea relațiilor moldo-germane dar și o serie de aspecte de actualitate din domeniul politic, economic și cel al justiției au fost trecute în revistă marți în cadrul discuției ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, cu Ambasadorul Germaniei, Angela Ganninger, informează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al MAEIE.

În contextul situaţiei pandemice actuale interlocutorii au examinat măsurile întreprinse de Guvernele de la Chişinău şi Berlin în vederea stopării răspândirii virusului COVID-19 şi prevenirii efectelor economice nefaste. Ministrul a adus mulţumiri pentru ajutorul oferit recent de către Ambasada Germaniei la Chişinău Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în valoare de circa 1 mln. lei.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a remarcat nivelul intens al raporturilor politice bilaterale și a apreciat înalt asistența pentru dezvoltare din partea Germaniei acordată pe parcursul ultimelor decenii țării noastre, în domenii cheie cum ar fi consolidarea democrației, societatea civilă, mass-media, proiecte de infrastructură, etc.

Sursa: https://www.moldpres.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *