contact@ars-historica.ro

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul chinez, Zhang Yinghong

2 ianuarie 2020, Chișinău – Aspecte ale cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, completarea cadrului juridic bilateral existent, dialogul politic bilateral și programele chineze de asistență tehnică oferite Republicii Moldova au fost discutate în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi cu Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău.

Interlocutorii au discutat cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale. Republica Populară Chineză este interesată în consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova, inclusiv prin promovarea dialogului politic bilateral și intensificarea activităților pe marginea unor proiecte de asistență în stadiul de implementare și planificate.

Ministrul moldovean a subliniat că Republica Moldova apreciază ajutorul partenerilor chinezi și este deschisă pentru consolidarea cadrului juridic bilateral. Totodată, a fost solicitată asistență în vederea îmbunătățirii infrastructurii și eficientizării sectorului energetic.  

Sursa: https://mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *