contact@ars-historica.ro

Ministrul de Externe de la Chișinău Nicu Popescu vine la București

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, va efectua o vizită la București pe 1 iulie curent, la invitația omologului său din România, Teodor Meleșcanu.„Am avut o convorbire telefonică cordială cu ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu. Am discutat despre relația privilegiată dintre țările noastre şi interesul comun pentru dezvoltarea acesteia în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, dar şi despre cooperarea noastră în domeniul integrării europene. Am acceptat invitația domnului Meleşcanu de a efectua o vizită la București la 1 iulie 2019″, a anunțat ministrul Popescu, transmite Romanian Global News.

„În cadrul convorbirii telefonice, șeful diplomației române i-a transmis ministrului Nicolae Popescu invitația de a efectua o vizită la București, pentru a discuta despre consolidarea relației bilaterale speciale, inclusiv din perspectiva avansării obiectivelor europene ale Republicii Moldova, precum și despre alte teme de interes comun”, detaliază un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la București.

Cu această ocazie, ministrul Teodor Meleșcanu i-a transmis felicitări omologului din Republica Moldova pentru preluarea mandatului la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și IntegrăriiEuropene al Republicii Moldova, asigurându-l de deplina deschidere personală și a Ministerului Afacerilor Externe al României pentru o cooperare strânsă în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *