contact@ars-historica.ro

Ministrul de Externe din Guvernul Sandu: „Rolul meu ca ministru este să duc R. Moldova în Uniunea Europeană”

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Maiei Sandu, care a depus astăzi jurământul la Președinție, susține că rolul său în această funcție este „să duc R. Moldova în Uniunea Europeană”.

„Rolul meu ca ministru de Externe este să îi ajut pe toți colegii mei din Guvern să contribuie la dezvoltarea republicii. Prioritatea numărul doi este deblocarea și scoaterea R. Moldova din izolare internațională”, a spus Popescu.

Ministrul, care a fost chemat din funcția de director al programului „Europa Extinsă” la Consiliul European pentru Relaţii Externe, a declarat după ceremonia de la Președinție că singurul vector pe care „îl poate avea R. Moldova” este cel european.

Popescu susține că niciodată de la independența R. Moldova nu s-a întâmplat ca un guvern care a pierdut alegerile să nu cedeze puterea succesorilor.

Noua ministră a Finanțelor, Natalia Gravriliță, care activa la Londra în calitate de economistă la Fondul Global pentru Inovații, s-a declarat mândră că a ajuns în această funcție.

„Știu că la Ministerul Finanțelor sunt persoane dedicate, care au susținut funcționalitatea statului. În primul rând, voi întreprinde acțiuni ca să înțeleg ce gaură financiară există”, a spus Natalia Gravriliță.

Sursa: https://www.ziarulnational.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *