contact@ars-historica.ro

Ministrul Economiei de la Chișinău: „Apreciem suportul venit din partea statului român în ceea ce privește parcursul european al R. Moldova”

România se clasează pe locul întâi la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 18,16%, aceste cifre demonstrând relațiile „speciale” dintre cele două state.Subiectul a fost discutat joi, 27 iunie, de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

„Relația care există între țările noastre este una specială, pe lângă aceste cifre îmbucurătoare, apreciem suportul venit din partea statului Român în ceea ce privește parcursul european al Republicii Moldova, pe care noi ni l-am asumat și de care ne conducem cu strictețe. Scopul meu ca ministru este de a valorifica această relație și de a o ridica la un nivel calitativ, cantitativ absolut nou și vă asigur că acestea nu sunt doar vorbe, ci vor continua prin acțiuni concrete”, a punctat ministrul.

Totodată, Vadim Brînzan a reiterat interesul R. Moldova de a implementa proiectele comune de interconectare a sistemelor electroenergetice și de gaze naturale.

„Colaborarea în domeniul energetic este una primordială, luând în considerare importanța proiectelor de interconexiune a sistemelor electroenergetice ale României și Republicii Moldova în atingerea obiectivului de consolidare a securității energetice în spațiul est-european, prin diversificarea surselor și a rutelor, în paralel cu asigurarea unor servicii mai bune pentru cetățeni la prețuri mai mici”, a spus ministrul, citat de un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

La rândul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat că statul român rămâne a fi un partener de nădejde pentru republica noastră: „Aveți tot suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse, susținem planul de acțiuni al noului Guvern de la Chișinău și suntem deschiși pentru o colaborare eficientă pe domenii de interes comun – infrastructură, energie, agricultură, sănătate, educație etc.”.

Menționăm că în Republica Moldova funcționează 1 765 de întreprinderi cu capital românesc. Investițiile în capitalul social au însumat 1 967 de miliarde de lei. România se clasează pe locul 2 printre principalii investitori ai Republicii Moldova după valoarea capitalului investit şi pe locul 1 după numărul de întreprinderi în care aceasta a efectuat investiții.

Sursa: http://www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *