contact@ars-historica.ro

Ministrul Nicu Popescu a participat la Bucharest Forum 2019

18 octombrie 2019, București – Următoarea noastră provocare este să ancorăm Republica Moldova în Uniunea Europeană nu doar din punct de vedere economic, dar și politic. Mesajul a fost enunțat de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu ocazia participării la Bucharest Forum 2019, desfășurat în perioada 16-17 octombrie, cu participarea oficialilor de rang înalt, ai oamenilor de afaceri, reprezentanților mediului academic și experților în politică externă și economie. 

Șeful diplomației moldovenești a punctat imperativitatea luptei cu corupția în țara noastră, subliniind că doar un progres substațial în această direcție v-a facilita nu doar atragerea investitorilor străini dar și avansarea pe calea integrării în UE. „Înainte de a vorbi în mod serios despre aspirațiile noastre europene, trebuie mai întâi să ne facem temele pentru acasă”, a spus ministrul Popescu.

În cadrul discuțiilor, ministrul Nicu Popescu a vorbit pe larg și despre problematica diversificării surselor de gaz natural pentru Republica Moldova, menționând și o serie de măsuri întreprinse de autorități pentru a asigura alimentarea cu această resursă pe parcursul perioadei imediat următoare.

Forumul București este un eveniment anual de nivel înalt, organizat de Institutul Aspen România și German Marshall Fund al SUA (biroul din București). De la înființarea sa în 2012, misiunea „Bucharest Forum” este crearea unei platforme regionale pentru dezbaterea asupra viitorului politicilor economice și de securitate și pentru promovarea dialogului politic între guverne și societatea civilă. Ediția de anul acesta s-a bucurat de sprijinul GLOBSEC, DOHA FORUM și RAND Corporation, în calitate de parteneri strategici.

Sursa: https://mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *