contact@ars-historica.ro

Ministrul Nicu Popescu l-a primit la MAEIE pe ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton

Susţinerea de către autorităţile de la Ottawa a agendei de reforme a Guvernului de la Chişinău, aprofundarea relaţiilor moldo-canadiene în diverse sfere de interes reciproc, rolul diasporei moldoveneşti pentru relaţiile bilaterale, precum şi atragerea investițiilor canadiene în ţara noastră, au fost discutate la întrevederea ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu cu ambasadorul Canadei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Kevin Hamilton.

În cadrul discuţiilor, interlocutorii au reliefat interesul comun pentru aprofundarea relaţiilor în domeniul investițional, comercial-economic, şi cel cibernetic, precum şi contribuţia şi ponderea pe care o acordă diaspora moldovenească stabilită în diferite regiuni ale Canadei, pentru aprofundarea relaţiilor moldo-canadiene.

Ministrul Nicu Popescu a subliniat dorinţa autorităţilor moldoveneşti în avansarea dialogului bilateral cu Canada, precum şi diversificarea cooperării pe diferite arii. „Republica Moldova a avut mereu o relaţie foarte bună cu Canada. Guvernul actual a simțit susţinerea Canadei acum câteva săptămâni în contextul dificultăţilor interne prin care treceam, acum când avem o agendă externă intensă ne vom concentra asupra aprofundării relaţiilor moldo-canadiene.  

Ambasadorul Kevin Hamilton, a menţionat sprijinul ţării sale pentru Guvernul de la Chişinău. „Guvernul de la Chişinău poate conta pe întreaga susţinere din partea autorităţilor de la Ottawa pentru realizarea agendei de reforme structurale în Republica Moldova”.

De asemenea, ambasadorul Hamilton a reconfirmat interesul companiilor canadiene pentru a investi în economia moldovenească, subliniind că odată cu intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Canadei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, aceste procese vor căpăta o nouă intensitate.

Amintim că la 10 iulie 2019, Executivul de la Chişinău a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Canadei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, semnat la Ottawa la 12.06.2018. Tratatul respectiv va contribui la asigurarea protejării și promovării investițiilor de către cele două state, impulsionarea relațiilor comerciale moldo-canadiene în domenii de interes reciproc, inclusiv în domeniul politic și socio-cultural.

Sursa: https://mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *