contact@ars-historica.ro

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a reiterat necesitatea coordonării în cadrul UE a relației cu Chișinăul

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu a declarat în cadrul Conferinței de lansare a președinției croate a Consiliului Uniunii Europene, care a avut loc joi, 29 ianuarie, la București că este nevoie de o coordonarea mai bună în UE în ceea ce privește relația cu R. Moldova, transmite Romanian Global News.

„Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu Republica Moldova. Reiterez poziția României: calea europeană este unica soluție de a reforma profund instituțiile și de a livra rezultate tangibile pentru cetățeni. România va continua să susțină proiectele cu impact direct asupra oamenilor și așteptărilor lor – proiecte locale și de interconectare. Abordarea noastră trebuie să se bazeze pe mai multe aspecte: monitorizarea consistentă a implementării Acordului de Asociere și Liber Schimb, respectul pentru statul de drept, crearea unor programe pentru susținerea societății civile, focusare pe cetățeni, o strategie de comunicare comprehensivă”, a declarat Bogdan Aurescu.
Anterior, ministrul român de externe, a declarat anterior că România este interesată să susţină o Republică Moldova ca stat care promovează reforma, care este angrenată ireversibil pe calea europeană, pentru că singura şi cea mai sigură opţiune pentru Republica Moldova este calea integrării europene.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *