contact@ars-historica.ro

Moldova, tot mai atractivă pentru investitorii străini

Moldova, tot mai atractivă pentru investitorii străini. Oamenii de afaceri din Ucraina, Suedia, România, Marea Britanie, Coreea şi Armenia participă la primul Forum Investiţional din Chişinău. Mâine afaceriştii vor vizita mai multe întreprinderi municipale, relatează Mesager.

Alexander Koss este reprezentantul unei companii din Germania, care în ultimii ani a investit în mai multe domenii din Moldova.

„Experienţa membrilor asociaţiei noastre a arătat că în această ţară se poate de lucrat, poţi avea profit şi pot fi create planuri de dezvoltare”, a declarat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Alexander Koss.

Şi afaceriştii din România sunt cointeresaţi să investească în ţara noastră.

„Volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Moldova a fost de 457 de milioane de euro, din care export 281 de milioane de euro şi importul 175 de milioane de euro”, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Premierul Pavel Filip a menţionat că municipiul Chişinău este centrul economic al ţării.

„Oamenii trebuie să aibă un loc pentru odihnă şi distracţie, trebuie să meargă pe drumuri bune şi pentru asta e este suficient să manifestăm deschidere faţă de inovaţie, faţă de tehnologiile şi noutăţile din exterior, acre au loc în cele mai diverse domenii. Oraşul are nevoie de o strategie de dezvoltare foarte bine gândită, oraşul are nevoie de viziune”, a declarat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

„Municipiul Chişinău este cel mai important centru social şi financiar generând peste 72 % din veniturile de vânzări pe ţară şi circa 93% pe veniturile activităţilor de antreprenoriat. Chişinăul este un motor economic pentru Republica Moldova, este un oraş cu acre avem de ce să ne mândrim”, a declarat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Forumul investiţional va continua şi mâine. Oamenii de afaceri din România, Ucraina, Suedia şi Letonia vor vizita mai multe întreprinderi municipale.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *