contact@ars-historica.ro

NATO va continua să ofere asistenţă Ministerului Apărării al Republicii Moldova

Pavel Voicu, ministrul apărării al Republicii Moldova a avut o discuție cu şefa Oficiului de Legătură NATO, Kristina Baleisyte. Principalele subiecte de discuție au fost Colaborarea Ministerului Apărării cu Alianţa Nord-Atlantică (NATO) şi realizările obţinute în cadrul proiectelor desfăşurate în comun cu organizaţia.

Astfel, părţile s-au referit la asistenţa şi expertiza oferită de NATO în procesul de reformă al Armatei Naţionale, prin intermediul unor programe şi iniţiative. Pavel Voicu a ținut să aducă la cunoștință șefei Oficiului de Legătură NATO principalele acţiuni desfăşurate de conducerea Ministerului Apărării în modernizarea Armatei Naţionale, cu accent pe îmbunătăţirea condiţiilor de serviciu şi trai pentru efectivul militar, renovarea infrastructurii unităţilor militare, intensificarea participării în operaţiuni de menţinere a păcii şi la activităţi comune desfăşurate peste hotarele ţării, în comun cu reprezentanţii ţărilor aliate şi partenere, ceea ce ar contribui la realizarea obiectivului de dezvoltare a capabilităţilor instituţiei de apărare şi pregătire profesională a militarilor.

Ministrul Apărării a apreciat sprijinul Alianţei la instruirea militarilor Armatei Naţionale în Şcolile NATO şi la exerciţii multinaţionale, în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale. La rândul său, şefa Oficiului de Legătură NATO a reiterat disponibilitatea organizaţiei, pe care o reprezintă, de a continua colaborarea fructuoasă cu Ministerul Apărării al Republi cii Moldova şi a oferi asistenţă în procesul de reformă a sectorului de securitate şi apărare.

Sursa: cotidianul.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *