contact@ars-historica.ro

Nicu Popescu: Rolul unui ambasador nu este să trăiască în “turnuri de fildeş”, departe de problemele oamenilor

Acțiunile demarate de MAEIE urmare propunerilor diasporei de a face serviciile consulare mai rapide și mai accesibile, dar și promovarea mai accentuată a diplomației economice și atragerea investițiilor străine, inclusiv cu implicarea diasporei, au fost parte a mesajului transmis de ministrul Nicu Popescu la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei 2019.  

În urma propunerilor venite din diaspora, Ministrul Popescu a informat despre acțiunile întreprinse de MAEIE  care vizează reducerea termenului de așteptare pentru acordarea documentelor moldovenești, pentru a perfecționa în acest sens calitatea și accesibilitatea serviciilor consulare.

Alături de Președintele Igor Dodon, de Prim-ministrul Maia Sandu, alți membri ai guvernului, dar și de reprezentanți ai unor instituții internaționale, Nicu Popescu a mulțumit moldovenilor din diaspora pentru rolul în promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova peste hotare.

Șeful diplomației moldovenești a vorbit despre importanța restabilirii asistenței financiare externe, dar în același timp a atras atenția asupra importanței dezvoltării în timp a economiei naționale pentru a reduce dependența de aceste ajutoare externe.

Nicu Popescu, alături de colegii de la MAEIE, a răspuns la întrebările diasporei în cadrul unei sesiuni de lucru separate.

În acest an, Zilele Diasporei se desfășoară în perioada 15-17 august, fiind organizate o serie de activități pe diverse subiecte de interes pentru cetățenii noștri de peste hotare.

Sursa: https://www.mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *