contact@ars-historica.ro

Nou punct de trecere a frontierei între România și Ucraina

În Transcarpatia ar putea fi deschis un nou punct de control și trecere  a frontierei cu România: Biserica Albă – Sighetu Marmației, informează Agenția BucPressPotrivit corespondentului BucPress în Transcarpatia, un obiectiv discutat mai mulți ani la rând și la diverse niveluri a fost abordat recent la reuniunea experților ucraineni și români, cu participarea organelor executive centrale și locale ale celor două țări vecine – la Slatina, raionul Teaciv.

Victor Dovgan, ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, inițiatorul conferinței, a sosit cu mare întârziere din cauza unui incident neplăcut pe drumurile precare ce leagă regiunile Lvov și Transcarpatia.

Un nou punct de frontieră pe Tisa se prevede să se deschidă în cel mai apropiat timp: Biserica Albă (Ucraina) – Sighetu Marmației (România).

Lungimea frontierei de stat a Ucrainei cu România în regiunea Transcarpatia este cea mai mare – 204 km. Controlul, inregistrarea mărfurilor, vehiculelor, cetațenilor se efectuează în 2 puncte de control la frontiera de stat (la Teresva nu funcționează de o perioadă mare de timp). Încă trei nu funcționează în prezent.

Conform proiectului, Ucrainei îi revine să construiască un drum de acces la punctul de control cu lungimea de 1 km și punctul vamal. Toate celelalte cheltuieli – construcția podului, a arterelor pentru transport de la autoturisme până la TIR-uri, punctul de control și trecere a frontierei de pe teritoriul României va fi finanțat și construit de București.

Sursa: http://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *