contact@ars-historica.ro

O companie din România a donat Ministerului Apărării de la Chișinău un lot de echipamente de protecție

Ministerul Apărării al R.Moldova a primit un lot de echipament de protecţie în valoare de peste 5 000 de euro din partea companiei Leroy Merlin România SRL, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.
Donația a ajuns în Republica Moldova prin punctul de trecere Leușeni și transmisă de reprezentanții companiei responsabililor din cadrul instituției de apărare.
Potrivit șefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrțină, lotul conține dezinfectante, viziere, geluri pentru mâini, mănuși latex și chirurgicale, precum și geluri antibacteriene și a fost oferit în scopul asigurării măsurilor de protecție necesare pentru efectivul Armatei Naționale împotriva răspândirii COVID-19.
Sursa a specificat că materialele urmează a fi distribuite în unitățile militare, instituțiile medicale ale armatei, precum și în alte subdiviziuni aferente.
Ministrul Apărării Alexandru Pînzari, care a fost și inițiatorul negocierilor cu reprezentanții companiei Leroy Merlin România SRL, prin intermediul Ambasadorului onorific al Casei Regale a României, Domnul Luc J.G. von Francois, a mulțumit pentru donația oferită, care este o contribuție semnificativă la protejarea efectivului și prevenirea răspândirii virusului de tip nou în rândurile Armatei Naționale.
„Pentru noi este important să avem grijă de sănătatea militarilor și angajaților civili ai Ministerului Apărării, în special în această perioadă de grea încercare. Exprim gratitudine și recunoștință prietenilor noștri din România, Ambasadorului onorific al Casei Regale a României, Domnul Luc J.G. von Francois și domnului Frederic Lamy, Director General Leroy Merlin România, pentru donația de echipament de protecție și le mulțumesc pentru receptivitatea și deschiderea de care au dat dovadă pentru a ne ajuta”, a spus ministrul Pînzari.
De menționat că în aceeași zi, Ministerul Apărării a mai primit un lot de 1000 perechi de mănuşi, 1000 de măşti, 223 viziere de protecţie şi 12 litri de dezinfectant din partea Asociației Obştești a Poliţiştilor Creștini din Republica Moldova. Totodată, Condaline SRL a oferit pentru efectivul armatei un set de geluri dezinfectante.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *