contact@ars-historica.ro

O nouă vizită a reprezentanților Ambasadei Republicii Indoneziei la București la Camera de Comerț și Industrie a RM

Dezvoltarea relațiilor comerciale dintre agenții economici din Republica Moldova și Indonezia a fost discutată în cadrul vizitei la CCI a reprezentanților Ambasadei Republicii Indoneziei la București.

Consilierul Economic al Ambasadei, Dna Inggrid Rosalina a specificat că obiectivul vizitei sale la Chișinău este stabilirea relațiilor de cooperare cu antreprenorii din țara noastră. Dna Rosalina a exprimat deschiderea pentru consolidarea relațiilor de colaborare cu Republica Moldova prin promovarea exporturilor de mărfuri moldovenești precum și cooperare în domenii socio -culturale.

Conducerea CCI a RM a relatat despre eforturile de susținere a mediului de afaceri în perioada de pandemie, inclusiv succese în digitalizarea serviciilor camerale. Astfel, Delegației din Indonezia a fost prezentată platforma pentru expoziții virtuale lansată recent, virtua-fairs.md, și rezultatele primei expoziții virtuale la care au participat 50 de producători autohtoni.

În acest context, s-a propus organizarea unui forum de afaceri în regim online cu participarea antreprenorilor din ambele țări, dar și inițierea semnării unui Acord de colaborare dintre instituțiile camerale.

De menționat, că în septembrie 2019, CCI în parteneriat cu Ambasada Republicii Indoneziei la București, a organizat forumul de afaceri „Fortificarea relațiilor economice dintre Indonezia și Republica Moldova”.

Forumul s-a desfășurat în cadrul Festivalului Indonezian 2019: „Explore Beyond Imagination”, și a cuprins prezentarea climatului investițional, întâlniri bilaterale, spectacol de artă, prezentarea culturii indoneziene, spectacole de modă și gastronomie.

Sursa: https://chamber.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *