contact@ars-historica.ro

O universitate din România și una din Republica Moldova, proiect comun în domeniul sănătății

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova vor achiziționa, în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, 80 de aparate de tip defibrilator care vor fi amplasate în cele două universități. Valoarea totală a proiectului ajunge la aproximativ 220.000 de euro.

Proiectul „PROACTIVE HEALTH WITHOUT BORDERS”, finanțat în cadrul Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, a devenit realizabil datorită primirii primei tranșe de prefinanțare a proiectului.

„Acest lucru va face posibilă demararea procedurilor de achiziții a 80 de aparate de tip defibrilator, din care 65 vor fi amplasate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și 15 la Universitatea de Stat din Cahul. Grupul țină al proiectului îl reprezintă studenții, cadrele didactice și personalul nedidactic din cele două universități”, se arată într-un comunicat al UGAL.

Valoarea totală a proiectului este de 219.981,30 de euro, din care 197.131,30 de euro reprezintă Grantul din fonduri europene, iar 22.850,00 de euro cofinanțare din partea celor două universități.

Proiectul este unic în România și scoate în evidență responsabilitatea celor două universități pentru membrii comunităților academice, pentru angajați și pentru studenți.

Coordonarea activităților proiectului este realizată de Director de proiect, Prof. univ. dr. ec. dr. ing. habil. Silvius STANCIU, Prorector Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, respectiv de Responsabil instituțional Partener, Prof. dr. ec. habil. Andrei POPA, Rector Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Sursa: https://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *