contact@ars-historica.ro

Oamenii de afaceri din Italia, interesaţi să investească în Moldova. Ce spun cei care au deja un business în ţara noastră

Oamenii de afaceri din Italia sunt interesaţi să investească în Republica Moldova. Câteva sute de afacerişti din peninsulă au participat la un forumul economic din Chişinău, unde au discutat cu alţi antreprenori italieni care au deja afaceri de succes în Moldova.

Unul dintre ei este Franco Sanna, care, de opt ani, are un business în industria alimentară.

“Cu siguranţă pot să vă spun că în Moldova se pot dezvolta afaceri, în mod transparent. Una dintre proprietăţile mele a fost să urmărim regulile de joc, adică să facem totul în mod legal, transparent. Business-ul se poate de dezvoltat şi de avut, de avut satisfacţie şi succes. Suntem bucuroşi de rezultatele pe care le avem în Moldova”, a menţionat Franco Sanna.

Rebecca Luzi are o afacere de familie în Italia, tot în industria alimentară.

“Suntem aici ca să găsim oportunităţi pentru a aduce produsele noastre în Chişinău. Vom elabora un plan de afaceri, un proiect, după care vom lua o decizie, pentru că sunt mai multe aspecte de care trebuie să ţinem cont”.

În cadrul evenimentului au fost stabilite şi acorduri bilaterale menite să intensifice schimburile comerciale. De exemplu, reprezentanţii portului Ravenna au semnat o înţelegere cu administraţia portului Internaţional Liber Giurgiuleşti.

“Agenţii economici din ţara noastră exportă ulei vegetal, cereale, însă volumul de mărfuri nu este acel pe care noi ni-l dorim şi sperăm foarte mult că, în urma acestei cooperări, vom reuşi să majorăm traficul de mărfuri între aceste două ţări”, a declarat Ala Aydov, director adjunct la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti.

Prezenţi la eveniment, ministrul economiei şi directorul asociaţiei oamenilor de afaceri au subliniat încă o dată, importanţa colaborării dintre autorităţi şi reprezentanţii mediului de afaceri.

“Graţie acestei interacţiuni se formează acea încredere între mediul de afaceri şi guvernare, care, până la urmă, rezultă cu mai multe politici, mai multe proiecte de legi, care au menirea să dezvolte economia, să promoveze imaginea Republicii Moldova şi să creeze acele condiţii pentru investiţii”, a precizat Alexandru Baltag, directorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova

“Scopul nostru, scopul Guvernului este de a crea condiţii confortabile mediului de afaceri, pentru investitori, ca ei să vină şi de a crea condiţii comode pentru toţi, astfel încât fiecare dintre voi, fiecare dintre agenţii economici să poată creşte, să-şi poată creşte afacerile, astfel încât şi economia Republicii Moldova să crească”, a declarat ministrul Chiril Gaburici.

Forumul economic moldo-italian a ajuns la cea de a şasea ediţie.

“Sper că investiţiile italiene vor creşte datorită oportunităţilor din Moldova, care sunt un rezultat al reformelor şi Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană”, a punctat Valeria Biagiotti, ambasadorul Italiei în Republica Moldova.

În prezent, în ţara noastră sunt aproape 1.400 de companii cu fondatori sau capital italian, iar valoarea totală a investiţiilor depăşeşte 1,7 miliarde de lei.

Sursa: https://www.publika.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *