contact@ars-historica.ro

Opt orașe din Moldova vor deveni mai moderne în anul 2019. Guvernul Poloniei oferă bani pentru revitalizarea acestora

După ce anul trecut orașele Bălți, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ocnița și Ungheni au beneficiat de  proiecte de revitalizare urbană cu suportul financiar al Guvernului Poloniei, în 2019 alte opt orașe se vor schimba la față.  Scopul inițiativei este modernizarea, dezvoltarea socio-economică a orașelor din Moldova și crearea condițiilor decente de trai pentru cetățeni.

„Crearea sistemului de revitalizare a orașelor în Republica Moldova, vine în schimbarea paradigmei urbane privind modul de planificare, finanțare, dezvoltare și guvernare a orașelor. Acest sistem se bazează pe necesitățile actuale și de perspectivă ale orașelor, ținând cont de specificul fiecărei zone în parte”, a declarat ministrul agriculturii, Nicolae Ciubuc.

Oficialul a precizat că în acest sens urmează să fie semnate Memorandumurile de înțelegere ce asigură implementarea a alte opt proiecte de revitalizare urbană cu un buget total de aproximativ 12,7 mln.lei.

Experții polonezi au oferit suport în elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020, au asigurat elaborarea conceptului de revitalizare urbană prin suport cuprinzător de expertiză și de instruire în pregătirea instrumentelor, precum și au oferit consultanță administrațiilor orașelor în procesul de pregătirea unor proiecte-pilot de revitalizare a zonelor degradate.

Sursa: https://agora.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *