contact@ars-historica.ro

Parlamentul din Ucraina aprobă demiterea miniştrilor sănătăţii şi al finanţelor

Parlamentul Ucrainei a aprobat luni demiterea miniştrilor sănătăţii şi al finanţelor, în timp ce ţara se confruntă cu o criză economică şi de sănătate din cauza epidemiei de coronavirus, informează dpa, potrivit agerpres.

Ministrul sănătăţii Ilia Iemeţ şi ministrul finanţelor Ihor Umanski au ocupat posturile doar aproximativ patru săptămâni. Potrivit mass-media, demisiile au rezultat în urma unui conflict în cadrul aparatului de conducere al statului.

Parlamentul a votat de asemenea luni împotriva unui buget suplimentar pregătit de cabinetul de miniştri pentru a sprijini economia.

Ucraina lipsită de lichidităţi se îndreaptă spre spectrul falimentului în timp ce măsurile de carantină în masă din cauza coronavirusului au lovit şi mai mult o economia deja în mari dificultăţi.

Preşedintele Volodimir Zelenski a remaniat cabinetul la începutul lunii martie, cu Denis Şmihal prim-ministru, în speranţa de a ameliora economia în dificultate.

Economia fostei republici sovietice este de aşteptat să se contracte cu 3,9% în acest an, potrivit Ministerului Economiei. La începutul acestui an, se anticipa că economia ar trebui să crească cu 3,7%.

Au fost raportate 480 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Ucraina, inclusiv 11 decese.

Sursa: https://blacknews.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *