contact@ars-historica.ro

Perspectivele pieței IT din Moldova, subiectul unui studiu internațional. Ce șanse au afacerile din acest domeniu să prospere în țara noastră

Anul trecut piața serviciilor IT din Moldova a ajuns la 154,4 milioane de dolari și urmează o creștere estimată de 262,26 milioane USD până în 2024. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici. Liderul mondial de market intelligence, International Data Corporation a elaborat un studiu care trece în revistă politicile dedicate ale Guvernului privind dezvoltarea industriei IT, parc virtual, mediul fiscal favorabil, dar și analizează profund toate componentele ecosistemului necesar pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor IT în țara noastră.

Conform datelor IDC, companiile IT moldovenești contribuie la dezvoltarea unei game largi de produse interne americane și din UE în diferite domenii, cum ar fi fintech, automotiv și telecomunicații, companii care utilizează tehnologii Big data, Cloud și Internetul obiectelor .

„Pe măsură ce piața IT din Republica Moldova devine din ce în ce mai stabilă, se decantează caracteristicile competitive ale acesteia în raport cu cele din regiune sau chiar la nivel internațional. Experiența de lucru în culturi de pe toate continentele, preocuparea pentru calitatea serviciilor și accentul pus pe mediul de lucru al angajatului fac parte din avantajele strategice de care pot beneficia companiile ce aleg să înceapă sau să extindă colaborarea lor în Republica Moldova”, a declarat Răzvan Savu, Senior Research Analyst, IDC România.

De asemenea, IDC a efectuat o evaluare amplă a potențialului capitalului uman disponibil în domeniul IT, calificărilor acestuia, sistemului educațional în proces de modernizare, dar și sectorului asociativ dinamic. Toate aceste componente sunt evaluate prin prisma oportunităților, punctelor tari, punctelor slabe, dar și a riscurilor.

Studiul „Moldovan IT Players Priming for Worldwide Presence” a fost realizat de către International Data Corporation cu suportul USAID și Sverige și constituie un îndrumar pentru luarea deciziilor privind extinderea afacerilor IT către Republica Moldova.

Sursa: https://agora.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *