contact@ars-historica.ro

Peste 200 de meșteri populari din România și Republica Moldova își prezintă poveștile la Târgul de Sfânta Maria din Muzeul în Aer Liber

Peste 200 de meșteri populari din toate colțurile țării, dar și din Republica Moldova, își vor da întâlnire, în perioada 15 – 18 august, în Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Aici se va desfășura cea de-a XXXVI-a ediție a Târgului Creatorilor Populari din România, eveniment cunoscut și sub denumirea de “Târgul de Sfânta Maria” și care are loc încă din anul 1983.

Târgul Creatorilor Populari reprezintă o carte de vizită pe care Muzeul ASTRA o lasă atât în rândul vizitatorilor, cât și în rândul meșterilor populari care vin și revin an de an aici. Atelierele interactive, produsele, poveștile autentice făurite aici, în inima satului românesc, reconfirmă Muzeul ca fiind un pol al culturii. Ne-am luat angajamentul să menținem acest loc pe o linie constructivă, prin proiecte sustenabile. Iată că prin astfel de proiecte descoperim și redescoperim Muzeul ca spațiu prielnic dezvoltării unei interacțiuni exponențiale între propovăduitorii și beneficiarii actului cultural”, spune Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
În această perioadă, reprezentantele Asociației “Semne Cusute”, coordonate de arhitectul Ioana Corduneanu, vor susține ateliere demonstrative de croit, cusut, brodat ii și cămăși tradiționale, la Gospodăria din Râșculița.

De asemenea ele vor prezenta aici în premieră colecția ”Croi mindful design”.
Pe toată durata Târgului, vor avea loc în Muzeu și workshopuri de dansuri organizate de Ansamblul “Haiducii” din raionul Rezina, Republica Moldova.
Potrivit organizatorilor, în program se regăsesc și ateliere de teatru interactiv, ale Hocus Pocus Trulala din Sibiu, dar și spectacole de dansuri și de muzică populară, ce vor avea loc la Târgul de Țară în Muzeul în aer liber.
Evenimentele CNM ASTRA sunt posibile cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Sursa: https://sibiu100.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *