contact@ars-historica.ro

Peter Michalko a prezentat jurnaliștilor centrul de informare al UE în Chișinău

Cu susținerea financiară a Uniunii Europene, în Republica Moldova sunt în proces de implementare aproximativ 150 de proiecte. Mii de cetățeni vor avea de beneficiat de pe urma acestora. Despre asistența oferită țării noastre, dar și alte informații utile despre Uniunea Europeană și țările membre, doritorii au posibilitate să afle datorită primului centru de informare al UE deschis la Chișinău.

O clădire istorică de pe strada Alexei Șciusev a devenit locația primului centru de informare al Uniunii Europene din Chișinău. „Europe Café” a fost deschis la 1 octombrie, de către șeful Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko. Inaugurarea a avut loc on-line, dar astăzi jurnaliștii au avut posibilitate să vadă centrul respectiv cu ochii lor.

PETER MICHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova: “Eu aș vrea acum să vă invit la un tur de Europe Cafe. Vrem să comunicăm și mai mult despre tot ce facem, dar și să oferim și pentru dumneavoastră mai multe surse de informație.”

PETER MICHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova: “Fiecare dintre camere are denumire după TAIE un personaj foarte cunoscut din istoria Uniunii Europene.”

O expoziție înfrumusețează pereții centrului și prezintă istoriile de succes ale oamenilor din Moldova care au beneficiat de sprijin european.

PETER MICHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova: “În toată țara sunt oameni care cu asistența noastră au putut să devină antreprenori, producători, unii dintre ei exportă chiar pe piața UE. Avem mii de companii care s-au folosit de granturile noastre.”

Uniunea Europeană oferă asistență pentru dezvoltarea afacerilor, sănătate, agricultură, infrastructură și alte domenii.

PETER MICHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova: “Grădinițe, școli, dar și alte. Mai mult decât 300 de clădiri au fost renovate în întreaga țară.”

Moldova continuă să beneficieze de susținere prin intermediul programelor și proiectelor Uniunii Europene și a țărilor membre UE. PETER MICHALKO, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova: “Mai mult decât 1.000 de proiecte deja au fost realizate în întreaga țară. Avem în jur de 150 de proiecte care sunt în implementare.”

De la izbucnirea pandemiei, Uniunea Europeană este alături de cetățenii Republicii Moldova cu donații menite să prevină răspândirea COVID-19.

Sursa: https://www.jurnaltv.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *