contact@ars-historica.ro

Peter Michalko: UE va susţine Moldova în implementarea proiectelor pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor

Uniunea Europeană (UE) îşi propune şi în continuare susţinerea Republicii Moldova în ceea ce priveşte implementarea mai multor proiecte pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor. În acest sens, până în anul 2020, se va lucra intens pe mai multe dimensiuni în diverse domenii cheie. Despre aceasta a declarat ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Spaţiul Public”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Viitorul este destul de promiţător în ceea ce priveşte continuarea cooperării. Avem în faţa noastră 20 de domenii în care sunt aşteptate rezultate, anul viitor, pentru 2020, care vor crea conectare şi mai strânsă între UE cu Republica Moldova şi alte ţări partenere. Domeniile ţin de economie mai puternică, mai bună guvernare pentru cetăţeni, infrastructură mai dezvoltată şi cu relaţii între oameni mai bune. Uniunea digitală, cu perspectiva de conectare fără roaming cred că este de interes pentru populaţie în toate ţările partenere. Conectarea către proiecte de infrastructură – asta înseamnă drumuri, alte căi de transport, conectare în domeniul energiei, asta va întări şi securitatea energetică şi alte domenii importante”, a declarat ambasadorul Peter Michalko.

Precizăm că sunt zece ani de când Republica Moldova, alături de Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan a devenit parte a unuia din cele mai ambiţioase proiecte europene – Parteneriatul Estic.

Sursa: https://www.trm.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *