contact@ars-historica.ro

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko: „Am abordat atât aspecte ale politicii interne, cât și perspectivele politicii externe”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat vineri, 15 ianuarie, că a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko.

În cadrul întrevederiii s-a discutat despre direcțiile prioritare de cooperare între Moldova și instituțiile UE.

„Am abordat atât aspecte ale politicii interne, cât și perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care o voi efectua săptămâna viitoare la Bruxelles și al discuțiilor pe care le voi avea acolo. I-am mulțumit domnului Ambasador Michalko, iar astfel tuturor partenerilor europeni, pentru deschiderea și susținerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor”, a spus președinta.

Totodată, Sandu susține că a convenit asupra necesității de a intensifica relațiile dintre R. Moldova și UE „pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu și lung, la consecințele crizei Covid-19 atât pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cât și pentru economia țării noastre”.

„În acest context, am menționat că una dintre prioritățile vizitei la Bruxelles este să asigurăm țara cu vaccin anti-Covid-19 și cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei. L-am asigurat pe Ambasadorul Uniunii Europene că pentru Republica Moldova este prioritar să rămână un vecin consecvent și sigur al UE – atât ca partener politic și economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic. Drept urmare, vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme și de asociere la Uniunea Europeană”, a conchis președinta.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 18-19 ianuarie 2021 o vizită oficială la Bruxelles. Anunțul a fost publicat vineri, 15 ianuarie, pe site-ul instituției prezidențiale.

În cadrul vizitei oficiale, Sandu va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

Sursa: https://www.zdg.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *