contact@ars-historica.ro

Preşedintele ANRE s-a întâlnit joi cu omologul său din Republica Moldova

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriţă, s-a întâlnit, joi, la Bucureşti, cu directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova, Veaceslav Untilă, informează ANRE într-un comunicat, potrivit Agerpres.

În cadrul vizitei a fost trecut în revistă stadiul implementării obiectivelor prevăzute în Programul de Cooperare şi Asistenţă între ANRE Moldova şi ANRE România, care a fost semnat, pe 26 septembrie 2019, la Chişinău.

Totodată, au fost abordate mai multe subiecte cu privire la activitatea de consultanţă pe care ANRE România o acordă colegilor moldoveni. Cele două părţi s-au declarat mulţumite de modul în care a decurs colaborarea la nivel de experţi şi au convenit asupra aspectelor ce vor fi abordate în perioada următoare cu privire la implementarea bunelor practici aplicate de ANRE România la elaborarea cadrului de reglementare, potrivit comunicatului.

Participanţii şi-au manifestat disponibilitatea de a-şi intensifica colaborarea în vederea implementării prevederilor Pachetului “Energie Curată”, precum şi pe zonele de reglementări tehnice şi de piaţă în domeniile energie electrică şi gaze naturale, în special cu privire la aspectele ce ţin de monitorizare şi control al activităţilor licenţiate.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *