contact@ars-historica.ro

Președintele Asociației Investitorilor Români din R. Moldova: „Un loc spre care merită să-ți îndrepți atenția. Republica Moldova reprezintă o oportunitate fantastică pentru investitori”

Republica Moldova este „un loc spre care merită să-ți îndrepți atenția” și reprezintă „o oportunitate fantastică” pentru investitorii străini, susține președintele executiv al Asociației Investitorilor Români din stânga Prutului, Dan Nuțiu, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

„În R. Moldova poți produce și exporta produse europene către Rusia fără taxe vamale sau invers – din Rusia către UE. Avem parte de o mică Chină în inima Europei”, a declarat Dan Nuțiu într-un interviu pentru profit.ro.

Asociația Investitorilor Români (AIR) a fost creată pe 24 ianuarie 2018 în R. Moldova, iar în prezent numără 26 de companii cu capital românesc.

„La sfârșitul anului 2017, România era pe locul cinci în topul investitorilor din R. Moldova. Am convingerea că AIR a dat imboldul necesar și, la sfârșitul anului 2018, România a ajuns în locul doi în acest top, după Olanda”, a spus Nuțiu care își propune să aducă și mai mulți investitori de peste Prut în R. Moldova, astfel încât România să ajungă „firesc” pe locul întâi în același clasament.

Potrivit președintelui executiv al AIR, în R. Moldova există Zone Economice Libere care oferă „multiple facilități” investitorilor străini, iar companii mari din domeniile automotive, IT și farmaceutic au deschis în ultimii ani mai multe fabrici în R. Moldova.

Chiar dacă R. Moldova se confruntă cu o criză a forței de muncă din cauza migrației sporite, Dan Nuțiu susține că „există speranțe”, fiindcă sunt mulți tineri dornici să învețe și să performeze acasă.

Sursa: http://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *