contact@ars-historica.ro

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a întâlnit cu ambasadorul UE, Peter Michalko

În cadrul întrevederii de astăzi a prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko au fost abordate evoluțiile recente de pe agenda bilaterală a dialogului RM-UE.

Ambasadorul Michalko a relatat despre rezultatele preliminare ale misiunii de formulare a Programului Indicativ Multianual 2021-2027, document de planificare strategică a asistenței europene destinate Republicii Moldova. Unul din domeniile prioritare în acest sens va constitui sectorul economic. De asemenea vor fi sprijinite procesele de bună guvernare și supremație a legii, transformare digitală, politicile de mediu, promovarea societății inclusive.

La rîndul său, prim-ministrul interimar a subliniat importanța avansării reformei cuprinzătoare în sectorul justiției și combaterii corupției, drept una din condițiile de bază pentru înregistrarea progresului în celelalte domenii. De asemenea, premierul Ciocoi a accentuat necesitatea ridicării semnificative a calității studiilor în sistemul de învățămînt al Republicii Moldova.

În altă ordine de idei, a fost efectuat un schimb de opinii cu privire la situația epidemiologică și eforturile în ceea ce privește accesarea stocului de vaccin anti-COVID-19. Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a exprimat mulțumiri pentru asistența acordată de UE în combaterea pandemiei.

Sursa: https://mfa.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *