contact@ars-historica.ro

Prim Ministrul R. Moldova: “Nu există blocaje în livrarea medicamentelor din România în R.Moldova așa cum se afirmă în unele informații apărute în presă. Avem un dialog foarte bun cu autoritățile de la București”

Premierul Ion Chicu a declarat că nu există blocaje în livrarea medicamentelor din România în R.Moldova așa cum se afirmă în unele informații apărute în presă și că există un dialog foarte bun cu Bucureștiul în această privință, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.
„În mod special voi remarca suportul și cooperarea pe care o avem cu România, statul vecin și prieten al R.Moldova. Eu am văzut, au apărut în presă unele informații despre dificultăți în livrarea medicamentelor din România în R.Moldova. Eu vreau să vă asigur că noi avem un dialog foarte bun și o cooperare foarte bun cu autoritățile din România în privința autorizării livrării medicamentelor. Deci, noi primim aceste medicamente și vă rog să nu considerăm drept serioase informațiile care apar precum că sunt careva blocaje pe această dimensiune”, a declarat Chicu după ședința de astăzi, 10 aprilie, a Centrului unic de comandă, menționând că mulțumește României pentru decizia de a autoriza livrarea medicamentelor către R.Moldova.
Menționăm că în presa rusă a apărut o declarație a consilierului municipal din partea PSRM, Aleksandr Odințov, care acuză România că ar bloca transportarea medicamentelor în R.Moldova.
România a decis să autorizeze livrarea medicamentelor către R.Moldova după ce aceasta a fost sistată după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus.
„Prin această măsură decisă de autoritățile române, România urmărește, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova. România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, se menționează în comunicatul autorităților de la București.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *