contact@ars-historica.ro

Programul Operațional comun România-Republica Moldova: În procesul de implementare a proiectelor finanțate de Comisia Europeană vor fi implicați și reprezentanți ai DRRM

Departamentul pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României va fi implicat în proiectele transfontaliere realizate pe ambele maluri ale Prutului, finanțate de Comisia Europeană.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului de la București, Ana Guțu, a avut astăzi o întrevedere cu Florin Nicolae Creț, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Un comunicat de presă al insituției arată că, în cadrul discuției, a fost abordată tematica derulării programelor pentru perioada 2014-2020 din cadrul Programului Operațional comun România-Republica Moldova.

„Am luat cunoștință cu programarea strategică a viitoarelor proiecte finanțate de Comisia Europeană la granițele externe ale Uniunii Europene. Documentul comun, emis de Comisia Europeană în ianuarie 2020, prevede continuarea cooperării transfrontaliere la granița României cu Republica Moldova în formatul bilateral existent”, a declarat secretarul de stat Ana Guțu.

Aceeași sursă a precizat că, în cadrul întrebederii, s-a convenit ca DRRM să participe la reuniunile Comitetului Comun de Programare – structură bilaterală, formată din reprezentanți ai instituțiilor locale, regionale și centrale din România și Republica Moldova.

Menționăm că UE a alocat 81 de milioane de euro pentru Programul Operațional comun România-Republica Moldova, beneficiari fiind judeţele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați din dreapta Prutului, precum și întreg teritoriul R. Moldova.

Proiectele implementate se referă la îmbunătățirea infrastructurii, investiții serioase în domeniul sănătății, îmbunătățirea condițiilor de activitate pentru polițiști, sprijinirea educației, promovarea patrimoniului istoric etc.

Sursa: www.ziarulnational.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *