contact@ars-historica.ro

Reprezentanțele diplomatice ale României la Cernăuți, Odesa și Slatina își suspendă temporar activitatea de lucru cu publicul

În contextul evoluției pandemiei de SARS COV 2 (COVID-19) coronavirus, începând cu data de 16.03.2020, Consulatului General al României de la Cernăuți, Consulatul General al României la Odesa și Consulatul României la Solotvino (Slatina) își suspendă temporar activitatea de lucru cu publicul, pentru o perioada inițială de două săptămâni, transmite BucPress, preluat de Romanian Global News.
În funcție de evoluția situației, consulatele își vor relua programul de lucru normal cu publicul și va informa oportun acest lucru.
Pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.), diplomații români pot fi contactați la următoarele numere de telefon pentru situații de urgență: +380635669918 (Consulatul General al României la Cernăuți), +380955412788 (Consulatul General al României la Odesa) și +380 682140918 (Consulatul României la Slatina)
„Facem apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresăm rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările autorităților locale, precum și informațiile postate pe pagina de internet și Facebook a misiunii noastre”, potrivit paginilor de Facebook instituțiilor diplomatice românești acreditate în Ucraina.
Potrivit Ambasadei României în Ucraina, din 16 martie 2020, ora locală 00.01 şi până pe 03 aprilie 2020, cetăţenilor străini şi apatrizilor nu li se va permite trecerea frontierei de stat a Ucrainei, în scopul intrării pe teritoriul Ucrainei, precum şi în scop de tranzit (cu excepţia persoanelor care deţin permis permanent sau temporar de şedere în Ucraina; cetăţenii străini membrii de familie ai unor cetăţeni ucraineni; personalul misiunilor diplomatice şi al organizaţiilor internaţionale acreditate în Ucraina).
Din 17 martie 2020, ora locală 00.01 şi până pe 03 aprilie 2020, se suspendă toate cursele de transport internaţionale regulate, efectuate cu avionul, trenul sau autocarul spre/dinspre Ucraina.
Ambasada menţionează că, în perioada menţionată, trecerea frontierei româno-ucrainene se va putea face prin punctele de trecere a frontierei de stat dintre România şi Ucraina Halmeu-Dyakovo şi Siret-Porubne (pe sensul spre România fără restricţii). Punctele de trecere a frontierei sunt deschise pentru traficul auto. Punctul de trecere a frontierei Solotvino-Sighetu Marmaţiei este închis temporar de către partea română.
De asemenea, traficul de mărfuri este deschis în ambele sensuri prin cele două puncte de trecere menţionate mai sus. Conducătorii autovehiculelor de transport mărfuri vor fi supuşi unor măsuri epidemiologice şi sanitare.

Sursa: https://rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *