contact@ars-historica.ro

România și Rep. Moldova vor putea stabili parteneriate în cadrul campaniei DAR

Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP), în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, organizează Campania Națională DAR – Dialog Agricol Regional, în cadrul proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”, transmite Moldpres.

Potrivit organizatorilor, în perioada 23 iulie – 9 august 2019, în cadrul a 11 activități regionale, vor fi abordate provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din Republica Moldova, cu prezentarea experienței și expertizei României în dezvoltarea sectorului și mediului antreprenorial agricol.

Activitățile planificate au drept scop facilitarea transferului de know how și creare de conexiuni pentru parteneriate publice private, precum și în rândul antreprenorilor agricoli, din cele două state vecine, pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură.

Conform AOAMP, realitățile sectoriale agricole specifice pot fi aduse în dialogul public – privat – asociativ doar cu încurajarea și susținerea antreprenorilor agricoli, și participarea autorităților și instituțiilor publice precum și a partenerilor naționali și externi.

Evenimentul de lansare a campaniei DAR va avea loc în data de 23 iulie, la Cahul, în incinta Consiliului raional. Alte două întruniri vor fi desfășurate în data de 24 iulie  – la Consiliul raional Cimișlia, şi pe 25 iulie  – la  Consiliul raional Căușeni.

Campania va fi lansată în sudul Republicii Moldova, la cele trei sesiuni fiind aşteptaţi antreprenori agricoli, primari și persoanele interesate din raioanele Cahul, Vulcănești, Cantemir, Taraclia, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Ștefan Vodă, Căușeni. Ulterior, până la 9 august, Campania va ajunge şi în celelalte regiuni ale Republicii Moldova.

Sursa: http://infoprut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *