contact@ars-historica.ro

România și Republica Moldova, planuri comune

100 de biblioteci modernizate și dotate de România cu fonduri de carte, proiecte comune pentru diaspora, trecerea la ecartament european pe traseul feroviar Chișinău-Iași, dar și lansarea unui tren rapid Chișinău-București. Acestea au fost aspecte discutate vineri de Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni și premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

„Republica Moldova reprezintă pentru noi mult mai mult decât o țară în Parteneriatul Strategic. Suntem nu doar colegi, dar prieteni”, a declarat în cadrul întrevederii Natalia Intotero.

„Dacă până acum relațiile noastre erau bazate mai mult pe emoție, actualmente, avem o abordare pragmatică. Ne-am dorit investitori români serioși și îi avem: Banca Transilvania și compania Transgaz. În comun dezvoltăm și proiecte de infrastructură, de interconectare pe gaze naturale, energie electrică, comunicații și transport. Trebuie să avem o unire prin fapte, o unire de infrastructuri, astfel încât să nu ne mai poată dezbina nimeni”, a menționat Pavel Filip.

Prim-ministrul Pavel Filip și ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero au participat vineri la deschiderea Festivalului „Mărțișor” la Strășeni.

„Mărțișorul este o tradiție importantă pentru spațiul românesc, în primul rând, pentru că atunci când ne punem mărțișorul în piept, îl punem pentru că suntem români”, a afirmat premierul.

La rândul său, Natalia Intotero a accentuat importanța dezvoltării în continuare a proiectelor de înfrățire și a asigurat Guvernul de la Chișinău de toată susținerea.

Ne-am bucurat de fiecare dată când am participat la semnarea acordurilor de colaborare între județele din România şi raioanele din Republica Moldova. Vă asigurăm de toată susținerea şi implicarea noastră pe viitor. Să aveți parte de o primăvară cu realizări. Să fie un Guvern așa cum vi-l doriți. Doamne, ajută pentru binele Republicii Moldova!”, a spus ministrul pentru românii de pretutindeni.

Sursa: inf0prut.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *