contact@ars-historica.ro

România va deschide în R. Moldova 36 de secții de votare pentru alegerile europarlamentare

În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, la scrutinul care va avea loc la data de 26 mai 2019. Anunțul a fost făcut astăzi de Ambasada României la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cele mai multe secții de votare – 13 la număr – vor fi deschise la Chișinău. Alte două secții vor funcționa la Bălți. Totodată, câte o secție de votare va funcționa la Ungheni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Bardar, Călărași, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Giurgiulești, Leova și Carabetovca.

Votarea va începe la ora 7.00 (ora locală) și se va încheia la ora 21.00 (ora locală). Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.

Ambasada României în Republica Moldova recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita acest drept în bune condiţii. Totodată, cetățenii români care doresc să-și exercite dreptul de vot sunt îndemnați să verifice din timp valabilitatea actelor de identitate românești.

Alegerile europarlamentare vor avea loc la 26 mai 2019.

Sursa: voceabasarabiei.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *