contact@ars-historica.ro

“Satul nostru românesc” la Mânăstirea Malainița din Timoc

Vicariatul Ortodox Român al Timocului înpreună cu Comitetul pentru Drepturile Omului Negotin și Asociația pentru Cultura Românilor/Vlahilor din Serbia “Ariadnae Filum” organizează manifestarea “Satul nostru românesc”, duminică 13 octombrie, în ansamblul Mănăstirii Sf. Parascheva din Malainița, transmite corespondentul Romanian Global News.

După Sfânta Liturghie și sfințirea Conacului/casei vechi din secululXIX, al lui Miloș al Lisandroaichi, stramutat și reparat în curtea Mănăstirii prin stradania parintelui Boian Alexandrovici, va avea loc manifestarea culturală.

Programul va cuprinde o expoziție de fotografii despre cultura populara a romanilor/vlahilor din Timoc, un recital de muzică, cântece și dansuri populare românești susținute de ansambluri și interpreti din Serbia și România, insotite de momente de pregatirea si degustare a mâncărurilor tradiționale din Timoc.

La eveniment va participa, in mod exceptional, indragitul interpret de muzica populara din Romania, Ion Creteanu, alaturi de Ansamblul “Acidava” din Piatra-Olt.

Manifestarea este dedicată promovarii satului românesc, mai ales in contextul declararii anului 2019, de catre Patriarhia drept Anul omagial al satului românesc.

Sursa: http://www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *