contact@ars-historica.ro

Sea Breeze 2019: 54 de soldați moldoveni participă la exerciții militare în Ucraina

Un contingent de militari moldoveni participă de astăzi la exercițiile multinaționale ”Sea Breeze 2019”, care au loc în sudul Ucrainei. 49 de militari din batalionul 22 de menținere a păcii și cinci ofițeri de stat major din țara noastră au fost detașați la manevre. 

Cordonul de mașini care i-a transportat pe soldații noștri la exerciții a fost filmat zilele trecute pe o autostradă din Ucraina.

Manevrele, care vor avea loc până în 12 iulie, au drept scop să antreneze trupele din diferite țări să conlucreze mai eficient în operațiuni de menținere a păcii. Armata Națională detașează militari la exercițiul respectiv începând din 2007.

La sfârșitul săptămânii trecute, un contingent al Armatei Naționale a plecat în SUA, unde participă la manevrele ”Agile Hunter 2019”.

Anterior, președintele Igor Dodon a interzis participarea militarilor la exerciții desfășurate peste hotarele țării fără acordul său. Recent însă, ministrul de Externe, Nicu Popescu, s-a arătat convins că soldații noștri vor continua să fie instruiți în Statele Unite, în ciuda faptului că Dodon se împotrivește acestui parteneriat cu Washingtonul.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *