contact@ars-historica.ro

Secretarul de Stat în MRP, Victor Alexeev: Ministerul Românilor de Pretutindeni va oferi carte verde celor care încă nu au obţinut cetăţenia română

Ministerul Românilor de Pretutindeni va oferi carte verde celor care încă nu au obţinut cetăţenia română. Declaraţia a fost făcută de Secretarul de Stat de la Ministerul Românilor de Pretutindeni, Victor Alexeev, invitat al emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Victor Alexeev susţine că cetăţenia română va putea să fie obţinută nu în doi ani, dar în cinci luni, după ce se va mări numărul de angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. De asemenea, Secretarul de Stat de la Ministerul Românilor de Pretutindeni mai spune că cererile de cetăţenie sunt foarte mari, iar numărul de angajaţi din instituţie, este insuficient.

De asemenea, Victor Alexeev mai spune că cetăţenii Republicii Moldova vor putea obţine carte verde, chiar în momentul în care depun documentele pentru dobândirea cetăţeniei române.

„El depune documentele, însă în prima fază i se oferă această carte de român de pretutindeni. Această carte va fi exact ca un buletin”.

Cartea verde va fi oferită de statul român, cetăţenilor din Republica Moldova care se orientează la piaţa de muncă română. „Vor plăti aceleaşi impozite, vor avea aceleaşi drepturi ca orice cetăţean român. Numai nu vor avea dreptul de vot până nu le va veni cetăţenia”, a mai menţionat Secretarul de Stat de la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Totodată, Alexeev mai subliniază că deţinătorul de „carte de român de pretutindeni nu va avea nevoie de permis de şedere pe teritoriul României. El nu va putea să se deplaseze în comunitatea europeană. Aceasta este o carte internă a românului doar în ţară. Atât timp cât el deţine această carte, nelimitat se află pe teritoriul României şi se angajează în câmpul de muncă acolo unde doreşte”.

Sursa: www.rgnpress.ro

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *