contact@ars-historica.ro

Secretarul General al Guvernului, Andrei Spînu la evenimentul dedicat „Zilei mondiale împotriva traficului de persoane”: „Lupta cu traficul de ființe umane va constitui în continuare una dintre direcțiile prioritare ale Guvernului”

Ieri, 30 iulie, în contextul „Zilei mondiale împotriva traficului de persoane”, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, dar şi Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a organizat un eveniment de informare și sensibilizare despre riscurile și consecințele traficului de ființe umane pentru publicul larg.

În cadrul evenimentului, Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu a ţinut să sublinieze importanţa menţinerii unei bune practici de informare întru combaterea traficului uman, dar şi că acest fenomen constituie o mare responsabilitate. „Lupta cu traficul de ființe umane va constitui în continuare una dintre direcțiile prioritare ale Guvernului”, a punctat Andrei Spînu.

Evenimentul de lansare a fost urmat de semnarea unui Memorandum de colaborare între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională Asistență Socială și Misiunea OIM privind dezvoltarea serviciilor specializate pentru bărbații victime ale traficului de ființe umane.

Totodată, în contextul „Zilei mondiale împotriva traficului de persoane”, pentru al treilea an consecutiv, a fost lansată Campania „Invizibili printre noi”, realizată cu suportul Misiunii OIM începând cu anul 2017, scopul căreia este să sensibilizeze societatea și să sporească nivelul de informare a cetățenilor întru implicarea şi prevenirea traficului de ființe umane.

„Ziua mondială împotriva traficului de persoane” este marcată anual la 30 iulie. Această zi a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite prin Rezoluţia 68/192, la 18 decembrie 2013, cu scopul de a spori gradul de conştientizare a situaţiei victimelor traficului de fiinţe umane şi de a promova protecţia drepturilor acestora.

Sursa: cancelaria.gov.md

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *